Top 5 beste Monitors

Met een doorsnee monitor kun je best uit de voeten om te gamen maar wil je alles uit de kast halen dan heb je minimaal een Game Monitor nodig met een reactietijd (MPRT) van 1 of 2 ms. Ook de framefrequentie/verversingsfrequentie van 144Hz / 200Hz is een fijne bijkomstigheid en die is bij een Game Monitor meestal aanwezig.

Ook hier is er weer keuze genoeg maar als je bijvoorbeeld een Curved UltraWide Gaming Monitor wil wordt het aanbod gelijk een stuk minder. Dit wil niet zeggen dat die monitors minder zijn integendeel er staat er zelfs 1 in de top 5. Dit zijn wel de wat duurdere monitors maar ook in het budget segment zijn er hele goede Game Monitors te vinden.

Waarom juist deze Monitors?

  • Snelle verversingssnelheden (Hz)
  • Snelle reactietijden (ms)
  • Full HD (1080p) of meer.
  • Sommigen zijn uitgerust met een Blue Light filter (minder snel vermoeide ogen)

5. BenQ GL2780 – Full HD TN 27 inch 75Hz Gaming Monitor 

Dit is een Gaming Monitor Full HD (1080p) en 1ms reactietijd met 75 Hz verversingssnelheid.
Het is wel een Gaming Monitor die al zodanig verkocht wordt en dus niet goed met Video en beeldbewerking overweg kan.
Wel ingebouwde speakers. Dankzij het programma van BenQ ”Eye Care” krijg je minder snel vermoeide ogen en kan je lang spelen.

4. AOC C27G2ZE/BK 27 inch Curved Gaming Monitor

Een waardige nummer 4 dankzij de 0.5 ms reactietijd en een verversingssnelheid van 240Hz.
Beeldkwaliteit is goed en door het Curved design zit je midden in de game.
Deze Monitor komt nog meer tot zijn recht met FreeSync als je een AMD videokaart hebt.
Helaas is de AOC C27G2ZE/BK Monitor niet in hoogte verstelbaar, daarentegen kun je hem wel kantelen.

3. Samsung Odyssey G9 QLED 49 inch Gaming Monitor

Deze Gaming Monitor is wel heel bijzonder met zijn 49 inch en een score van 9.0/10 is niet mis. 1ms en 240Hz is echt snel te noemen en dat met een resolutie van 5120×1440 pixels. Een lust voor het oog al moet je wel een aardig diep bureau bezitten om hem kwijt te kunnen, ook moet je stevig in de buidel tasten maar als je hier op gaat gamen maakt deze monitor alles waar en vergeet je snel wat hij heeft gekost.

2. MSI Optix G24C4 – Full HD VA Curved 144Hz Gaming Monitor

Dit is het ”kleine” (24 inch) broertje van de nummer 1 maar doet weinig onder voor de G27C7 met 144Hz en ook 1ms komt deze monitor aardig in de buurt al is hij iets kleiner maar daardoor is hij ook iets kleiner in prijs.

1. MSI Optix G27C7 – Full HD VA Curved 165Hz Gaming Monitor

Dit is een echte 27 inch nummer 1 omdat deze Curved monitor maar liefst 165Hz is en 1ms en daarom perfect is voor gaming.
De resolutie is 1920×1080 en het type display is LED Backlit. De Curved display zorgt voor een extra dimensie tijdens het gamen ook omdat er minder ”Blue Light” is en Anti-Flicker. Dit is natuurlijk ook fijner voor je ogen als je wat langer games speelt. Ook ziet de Gaming monitor er strak uit en zal die niet misstaan op je bureau.

Gaming Monitor