Top 5 beste Moederborden

Ga je voor een Intel of AMD , veel of weinig sloten nodig? Standaard heb je bijvoorbeeld 4 RAM sloten maar je kan ook moederborden kopen met 8 RAM sloten. Ga je een geluidskaart installeren of gebruik je de normale moederbord audio ? tegenwoordig is de moederbord audio echt prima. Ga je voor een dubbele videokaart (SLI/CrossFire) of hou je het op een enkele? Je kan ook later nog beslissen een extra videokaart te installeren maar dan moet je daar wel al rekening mee houden als je er een aanschaf.

Een paar tips waar je op moet letten als je een moederbord gaat kopen.

  • Zorg dat de juiste socket voor de processor in je moederbord zit.
  • Kijk goed naar je bord of die het RAM-geheugen ondersteund.
  • Moederborden komen in 3 groottes namelijk de ATX, Micro ATX en Mini ITX
  • Koop niet meer als je nodig hebt dit scheelt aanzienlijk in de prijs.

Waarom juist deze Moederborden?

  • Deze moederborden zijn uitermate geschikt voor gamen.
  • Genoeg ruimte voor alle componenten.
  • Top kwaliteit.
  • Overklokken? dat gaat met de meeste moederborden wel , de een wat makkelijker als de ander.

5. Asus ROG Strix B550-XE GAMING WIFI – ATX – AM4 – B550

Dit moederbord kun je voorzien van maar liefst 128 GB RAM geheugen en heeft WIFI 6 AX200 aan boord. In deze AM4 socket kan een 3e generatie AMD Ryzen of een Zen 3 processor worden geplaatst. Er is een 8-kanaals SupremeFX HD audio op dit bord gezet dat zorgt voor een superkwaliteit geluid. Verder ondersteunen de PCIe sloten CrossFire en NVIDIA SLI technologie en in de twee M.2 sloten kunnen zeer snelle PCIe SSD’s worden geplaatst.

4. Gigabyte Z690 UD (rev. 1.0) Intel Z690 Express LGA 1700 ATX

Dit moederbord ondersteund DDR5 RAM geheugen tot 128 GB en heeft de LGA 1700 socket voor de 12e generatie Intel Core processors. Chipset Intel Z690 Express Realtek Audio 7.1 channel, 3x PCIe 4.0 M.2 en ook leuk support voor LED & RGB LED Strips.

3. GIGABYTE Moederbord B450M Gaming

Dit moederbord is zeer gunstig geprijsd en verdient deze plek dan ook ruim. Niet alleen de prijs is laag hij is ook geschikt voor de allernieuwste processors met de AM4-socket. Verder is er een M.2 poort en 4 SATA poorten ook ondersteund hij tot 32 GB aan RAM geheugen. Al met al een goed instap moederbord tegen een scherpe prijs.

2. Asus TUF GAMING X570-PRO (WI-FI)

Dit moederbord heeft de AM4 socket en X570 chipset die ondersteund de nieuwste processors van AMD. Deze bezit ook ingebouwde WIFI die supersnel is (WIFI 6 module) en de 2 M.2 SSD slots worden gekoeld bij intens gebruik.
Dit bord werkt alleen met de 1e, 2e, 3e en 5e generatie AMD Ryzen processors met een AM4 socket.

1. Asus ROG MAXIMUS XIII HERO Moederbord Socket Intel 1200

Vormfactor ATX Moederbord chipset Intel® Z590. Dit moederbord kan overweg met de 10e en 11e generatie Intel processoren ook is er ruimte voor maar liefst 4 M.2 SSD’s deze zijn 3x sneller dan een ”normale” SATA SSD en WIFI (module 6) is ook aanwezig. In dit moederbord kan tot 128 GB aan RAM geheugen. Dit moederbord bied zowel voor de pro als normale gebruiker veel opties.