Top 5 beste Harddisks

Er is tegenwoordig ook nog een andere optie en dat is de PCIe SSD (Solid State Drives) die je rechtstreeks in een PCIe Slot kunt steken en die zijn supersnel ongeveer 3500 MB/s.
Bij deze moet je wel even opletten want niet alle PCIe sloten zijn hetzelfde en haal je dan niet het maximale uit de SSD.

Een normale SATA Harddisk van 2 TB heb je al voor €50,- of minder en volstaat prima om gewone bestanden in op te slaan.

Een SSD SATA Disk van 2 TB kost al gauw €180,- dus kan je als opstartschijf misschien wel genoegen nemen met 480 GB of 1 TB en dat scheelt weer aanzienlijk in de prijs namelijk ongeveer €50,- voor de 480 GB en €90,- voor de 1 TB.

Een PCIe GEN 3 of 4 x4, M.2 2 TB koop je ongeveer vanaf €250,- en de 1 TB vanaf €150,- let wel op dat als je een ouder moederbord hebt je misschien niet kan booten vanaf deze SSD dit ligt ook aan de bios.
Maar of je deze snelheden al echt nodig hebt ? voor gamen nog niet dit is meer als je video’s bewerk of andere zware bestanden.

Waarom juist deze Harddisks?

  • Snel, sneller, snelst.
  • Normale Harddisk voor opslag.
  • SSD PCIe alleen als je zware bestanden wil bewerken.
  • SSD SATA voor opstarten en gamen.

5. Seagate Expansion Portable 1TB – Externe harde schijf

Deze Externe harde schijf is ook compatibel met de PS4. Gaat makkelijk mee naar je werk en heeft met de USB 3.0-connectiviteit een snelle overdracht van data. Ook gaat de stroom via dezelfde USB 3.0 aansluiting dus dat is makkelijk. Inbegrepen is ook een 2 jaar beperkte garantie en 2 jaar Rescue Data Recovery Services.

4. Samsung 870 QVO – Interne SSD – 2.5 inch – 1TB

Deze SSD kan ik zeker adviseren omdat dit een leuke upgrade is als je nog geen SSD in je PC of laptop hebt zitten.
Als je een kleinere SSD in je systeem hebt zitten kan het ook een hele fijne upgrade zijn want 1TB aan opslag is nooit verkeerd zeker niet als opstartschijf. Lezen doet deze SSD in 540 MB/s en Schrijven in 530 MB/s. Op deze SSD zit 3 jaar fabrieksgarantie.

3. Toshiba X300 HDWE160EZSTA 6TB

Deze harde schijf is een 3,5 inch HDD met 7200 RPM om snel te kunnen laden en is ook geschikt om te gamen, tevens is het handig dat hij maar liefst een opslagcapaciteit heeft van 6TB.

2. Samsung 970 EVO Plus M.2 – SSD – 1TB

Deze SSD M.2 past niet in elk moederbord (lengte is 80mm) maar als hij wel past kan je weer jaren vooruit en dat op hoge snelheden aangezien hij leessnelheden haalt van 3500 MB/s en schrijfsnelheden van 3300 MB/s en hier kan geen enkele SATA aan tippen.
Samsung geeft 5 jaar garantie op deze interne SSD.

1. Seagate Barracuda ST2000DM008 3.5” 2TB SATA III

Een 7200 RPM interne harde schijf met 2TB opslag voor deze prijs kan bijna geen miskoop zijn. Een degelijke harde schijf met snelle laadtijden en een SATA III aansluiting.

Harddisk SSD